Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2004 16:34

Από 25/10 οι αιτήσεις ανέργων για το «Stage»

Από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2004 έως και την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2004 στις κατά τόπους Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης του Ο.Α.Ε.Δ. (Κ.Π.Α., Τ.Υ.) της περιφέρειας Αττικής, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι να υποβάλλουν αίτηση για το «Stage». Η επιλογή θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης.

Το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στους Ο.Τ.Α. και επιχειρήσεις αυτών, στο υπουργείο Απασχόλησης και τους εποπτευόμενους φορείς, αφορά συνολικά 700 άνεργους πτυχιούχους Α.Ε.Ι. - Τ.Ε.Ι., διπλωματούχους Ι.Ε.Κ. (μετά το Λύκειο), απόφοιτους Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, Τ.Ε.Λ., Ε.Π.Λ., Τ.Ε.Ε. Β' Κύκλου ή ισότιμων τίτλων σπουδών ημεδαπής ή αλλοδαπής, ηλικίας από 18 μέχρι 40 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

1) Να είναι άνεργοι, επιδοτούμενοι ή μη (άρθρο 2 του Ν. 1545/85), να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, και να έχει συμπληρωθεί το Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

2) Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή να είναι Ελληνες ομογενείς με δικαίωμα μόνιμης παραμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα.

3) Οι πτυχιούχοι Σχολών της αλλοδαπής πρέπει να είναι κάτοχοι αντίστοιχων ισότιμων τίτλων σπουδών, αναγνωρισμένων από το Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α., Ι.Τ.Ε. ή άλλου αρμόδιου φορέα.

4) Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι εννιάμηνη. Η ημερήσια αποζημίωση των υποψηφίων θα ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ ανά ημέρα (μικτά) για τους πτυχιούχους Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. ή ισότιμων τίτλων σπουδών και 21 ευρώ ανά ημέρα για τους υπόλοιπους, το οποίο θα καταβάλλεται από τον Ο.Α.Ε.Δ. και θα ασφαλίζονται από τον Οργανισμό για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κίνδυνο ατυχήματος. Περισσότερες πληροφορίες στο «1464».