Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2004 10:28

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

«Η άνοδος των τιµών των µετοχών της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΤΕ την Παρασκευή οδήγησαν το Γενικό ∆είκτη του Χ.Α. σε µικρή άνοδο. Παρά τον ισχυρό όγκο συναλλαγών, παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι περισσότερες µετοχές να κλείσουν µε αρνητικό πρόσηµο ή οι τιµές τους να παραµείνουν αµετάβλητες. Αυτό µας κάνει να θεωρούµε πιθανή µια διόρθωση των τιµών σήµερα, κάτι στο οποίο συνηγορεί και το αρνητικό κλίµα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές λόγω της νέας ανόδου των τιµών του πετρελαίου», αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο η Aspis Bank.

Η Marfin αναμένει ότι η αγορά θα ακολουθήσει την τάση των ευρωπαϊκών αγορών υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσµάτων εννεαμήνου ξεκινάει την Τετάρτη µε την Alpha Bank, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσµατά της πριν από το άνοιγµα της αγοράς.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε, με την αρωγή της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, πιο αποφασιστικά και σε μία συνεδρίαση κάλυψε την απόφαση μεταξύ δύο αντιστάσεων (2.420 - 2.450), διατηρώντας πλέον με αυξημένο όγκο και ενδιαφέρον τα επίπεδα. Ωστόσο, επισημαίνει η Μagna Trust, η «υπερφόρτωση» των τιμών των τραπεζών έχει μάλλον οδηγήσει σε υπερβολή, αφήνοντας το ενδεχόμενο διόρθωσης ή αποφόρτισης ανοικτό ανά πάσα στιγμή http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/25/972748.htm .

Σύμφωνα με την Praxis International, «η ανοδική κίνηση της αγοράς κατά την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνδυασμό με το αρνητικό κλείσιμο των αγορών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ενδέχεται να οδηγήσει στην αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών και κατ΄ επέκταση σε μικρή διορθωτική κίνηση της αγοράς».