Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2004 11:58

Ο υφυπ. Ανάπτυξης για αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ και πετρέλαιο θέρμανσης

Mικρότερη από τον πληθωρισμό θα είναι η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/25/972945.htm , όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στη ΕΤ3 ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο οι αυξήσεις των τιμολογίων της Επιχείρησης στο μέλλον να ξεπεράσουν τον πληθωρισμό, όπως έχει ζητηθεί, είπε ότι όσο η ΔΕΗ διατηρεί ποσοστό μεγαλύτερο του 70% της συνολικής κατανάλωσης -και εκτίμησε ότι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει για αρκετά χρόνια- την τιμολογιακή πολιτική για το ηλεκτρικό ρεύμα θα την καθορίζει ο υπουργός ανάπτυξης.

Ο κ. Σαλαγκούδης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής επιδόματος θέρμανσης στα χαμηλά εισοδήματα.

«Η κυβέρνηση προβληματίζεται, σκέπτεται, υπολογίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. υφυπουργός και σημείωσε: «Δεν είναι πάρα πολύ εύκολο με τη δημοσιονομική κατάσταση που επικρατεί αφενός, αλλά αφετέρου είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, που οποιαδήποτε κυβέρνηση, με την ευαισθησία τέλος πάντων που πρέπει να έχει, πάνω στα χαμηλά κυρίως εισοδήματα, δεν μπορεί να μην την απασχολεί αυτό το γεγονός».

Τέλος για την αντιμετώπιση της νοθείας και αιχροκέρδειας στο πετρέλαιο, ο κ. Σαλαγκούδης είπε ότι αναζητείται η καλύτερη λύση και ανέφερε ως πιθανόν «να υπάρχει ένας τύπος μόνον πετρελαίου, το πετρέλαιο κίνησης, το οποίο θα μπορεί να διατίθεται σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, με ειδικό τρόπο». Εξέφρασε μάλιστα τη ελπίδα ότι του χρόνου, με τη νέα περίοδο κυκλοφορίας του πετρελαίου, να έχει επιτευχθεί κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι εάν βρεθεί τρόπος εφαρμογής γρηγορότερα, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να το εφαρμόσει.

Πηγή ΑΠΕ