Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2004 15:48

Hellas Sat: Συμφωνία με καναδική εταιρεία

Συμβόλαιο μίσθωσης ( διάρκειας 1+ 2 χρόνια) αναμεταδότη με τη καναδική εταιρεία ΤELEGLOBE για παροχή υπηρεσιών IP στη Μέση Ανατολή υπέγραψε η Hellas Sat.

Η συμφωνία αυτή, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τελευταίας, έχει ξεχωριστή σημασία αφού η καναδική εταιρεία αποτελεί ένα από τους κορυφαίους παγκόσμιους προμηθευτές πρόσβασης στο Ίντερνετ ( tier 1) και εμπιστεύθηκε τον δορυφόρο Hellas –Sat 2 έναντι του PAS-4 της αμερικανικής εταιρείας PANAMSAT με την οποία είχε συμβόλαιο μέχρι σήμερα.

Η Hellas Sat υπέγραψε επίσης συμβόλαιο διαρκείας 5 ετών για μισό αναμεταδότη με ευρωπαϊκή εταιρεία η οποία θα εγκαταστήσει δίκτυο VSAT για παροχή υπηρεσιών SCADA σε περιοχή άντλησης πετρελαίου στο Περσικό Κόλπο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μεγάλα συμβόλαια ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μίσθωσης των υπηρεσιών του δορυφόρου.

Οι υπεύθυνοι της Hellas Sat, σύμφωνα με το νέο marketing plan, πιστεύουν ότι θα έχουν υλοποιήσει το στόχο που έθεσαν ως τα τέλη του Γενάρη του 2005 και θα έχει επιτευχθεί ποσοστό πληρότητας του δορυφόρου κατά 50%.