Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2004 07:59

Yποχωρούν οι τιμές του αργού πετρελαίου

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές του αργού πετρελαίου για δεύτερη ημέρα στη Ν. Υόρκη, μετά την μεσολάβηση της νορβηγικής κυβέρνησης, θέτοντας τέλος στη σύγκρουση των συνδικαλιστικών σωματείων και των πλοιοκτητών, που απειλούσε τις προμήθειες από την τρίτη εξαγωγό πετρελαίου στον κόσμο.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας έθεσε τέλος στη διαμάχη 16 εβδομάδων, της ένωσης εργαζομένων OFS και της Ενωσης Νορβηγών Πλοιοκτητών, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του υπουργού Εργασίας της χώρας, Dagfinn Hoeybraaten.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου, υποχώρησαν 32 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 54,22 δολ. το βαρέλι. Το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε κατά 20 σεντς χαμηλότερα, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 54,34 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές, μετά τη συνεδρίαση, συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 11:41' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Χθες, οι τιμές του υποχώρησαν κατά 63 σεντς, ποσοστό 1,1%, κλείνοντας στα 54,54 δολ. το βαρέλι, μετά την αναρρίχησή τους στα 55,67 δολ. το βαρέλι, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα μέσα σε μία ημέρα, από το 1983 που άρχισε η διαπραγμάτευσή του. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πετρέλαιο βρίσκεται κατά 82% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.