Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2004 12:06

Ο Ομιλος Μ.Ι. Μαΐλλη ενισχύει τη θέση του στην Ευρώπη

Τα αποθέματα αναλωσίμων υλικών συσκευασίας (steel strapping, PP&PET strapping, Seals, Stretch & Shrink Film) και εργαλείων FROMM της αυστριακής εταιρείας Αustrowaren ALPHAPACK Gmbh αγόρασε η Contipak Gmbh, θυγατρική της M.I. Mαΐλλης ΑΕΒΕ στην Αυστρία.

Τα αποθέματα αναλωσίμων υλικών συσκευασίας (steel strapping, PP&PET strapping, Seals, Stretch & Shrink Film) και εργαλείων FROMM της αυστριακής εταιρείας Αustrowaren ALPHAPACK Gmbh αγόρασε η Contipak Gmbh, θυγατρική της M.I. Mαΐλλης ΑΕΒΕ στην Αυστρία. Σημειώνεται ότι οι εργασίες του εμπορικού τομέα συσκευασίας της αυστριακής εταιρείας Αustrowaren διεκόπησαν.

Κατόπιν τούτου, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της M.Ι. Μαΐλλης, η εταιρεία αναμένει περαιτέρω διεύρυνση της πελατειακής της βάσης στην αγορά της Αυστρίας.

Εξάλλου, η θυγατρική της Μ.Ι. Μαΐλλης στην Ιταλία SIAT Spa προέβη σε αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της SICME Srl με την εξαγορά του υπολοίπου 40,0% του μετοχικού της κεφαλαίου και συνεπώς κατέχει πλέον το 100,0% αυτής.

Επιπλέον, η SIAT Spa προέβη σε αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της MEGA Srl από 70,0% σε 99,875%. Στα πλαίσια της συνεχούς ορθολογικοποίησης των θυγατρικών της Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. η MEGA Srl ανήκει πλέον κατά 99,875% στην Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη αναδιάρθρωση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής M.J.MAILLIS FINLAND OY, το μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω θυγατρικής ανέρχεται πλέον σε ευρώ 8.000,00 και αποτελείται από 1.000 μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 8,00 εκάστη.

H Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. προέβη επίσης σε αναδιάρθρωση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της στην Ισπανία M.J.MAILLIS ESPANA SL, λόγω ζημιών παρελθουσών χρήσεων. Σε συνέχεια της εν λόγω αναδιάρθρωσης, το μετοχικό κεφάλαιο της M.J.MAILLIS ESPANA SL ανέρχεται πλέον σε ευρώ 1.100.000 και διαιρείται σε 11.000 μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 100 εκάστης.