Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2004 10:15

Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΜΙΚΤΗ εικόνα παρουσιάζουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακές αγορές της δυτικής Ευρώπης. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κλάδους τροφίμων και φαρμακοβιομηχανιών, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικός τομέας.

Αρνητικά επηρεάζει τις μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας η είδηση ότι η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της γερμανικής εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies για το 2005. Παράλληλα, υποβάθμισε την αξιολόγησή της για τη γερμανική μετοχή σε “in – line” (πορεία ανάλογη της αγοράς) από “outperform” (πορεία καλύτερη της αγοράς).

Ο όγκος των συναλλαγών εκτιμάται ότι θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα εν αναμονή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/01/974757.htm .

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.634,5 μονάδες αυξημένος κατά 0,2%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.702,2 μονάδες με απώλειες 0,1% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.960,13 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος.

Η μετοχική τιμή του βρετανικού ομίλου λιανικής Sainsbury σημειώνει σημαντική άνοδο κατά 2,2%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Αλαν Λέιτον, πρώην υπεύθυνος της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Asda, πρόκειται να υποβάλει προσφορά εξαγοράς αξίας 5 δισ. στερλινών (9,2 δισ. δολάρια) για τη J Sainsbury Plc.

Στις 11 ώρα Ελλάδος θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο δείκτης PMI υποχώρησε τον περασμένο μήνα στο 53 από 53,1 το Σεπτέμβριο.