Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2004 13:23

Η Alcan εξετάζει τις προσφορές για την Αλουμίνιον της Ελλάδος

«Η Alcan παρέλαβε και επί του παρόντος εξετάζει διάφορες έγγραφες προσφορές από ενδιαφερόμενους επενδυτές, αλλά δεν έχει λάβει καμμία απόφαση για κάποια από τις προαναφερόμενες προσφορές ή/και για τη συνέχιση ή το χρονοδιάγραμμα των σχετικών συζητήσεων».

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων η Αλουμίνιον της Ελλάδος προς το δ.σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η Alcan δεσμεύθηκε να ενημερώσει την Αλουμίνιον της Ελλάδος και τους μετόχους της αμέσως μόλις ληφθεί μία οριστική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Νοεμβρίου εκπνέει η δεσμευτικότητα της προσφοράς την οποία υπέβαλε ο όμιλος Μυτιληναίου για την απόκτηση του 60% των μετοχών της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Ο ελληνικός μεταλλουργικός όμιλος με επιστολή του στο χρηματιστήριο επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι πράγματι ήταν μεταξύ των εταιρειών που υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι η εταιρεία μας υπέβαλε πράγματι εγγράφως δεσμευτική προσφορά στον πλειοψηφούντα μέτοχο της εταιρείας Αλουμίνιον της Ελλάδος, (σ.σ: στην καναδική εταιρεία Alcan) για την εξαγορά ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας. Η δεσμευτικότητα της προσφοράς μας εκπνέει, όπως μας ζητήθηκε, στις 6 Νοεμβρίου 2004».