Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2004 17:37

Εφεση κατά του βουλεύματος για μία υπόθεση που σχετίζεται με ΧΑ θα ασκήσει ο εισαγγελέας Α.Π.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, μετά την έκδοση του πρόσφατου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για μια από τις υποθέσεις που σχετίζονται με το Χρηματιστήριο, κάλεσε σήμερα το πρωί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτριο Λινό και συζήτησε μαζί του το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος, έφεση την οποία ο εισαγγελέας δήλωσε ότι θα παραγγείλει άμεσα.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης για το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου» δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι χρειάζεται. Από κει και πέρα τα υπόλοιπα είναι θέματα Δικαιοσύνης». Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, διαβεβαίωσε ότι ισχύουν απόλυτα οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παύει οριστικά -παραγραφή του αδικήματος λόγω παρέλευσης πενταετίας- η δίωξη που είχε ασκηθεί τον περασμένο Μάιο, εναντίον των μελών του δ.σ. του Χρηματιστηρίου καθώς και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, την περίοδο του δεύτερου εξαμήνου του 1999.

Για τον ίδιο λόγο απαλλάσσονται και οι υπεύθυνοι της Altec, Θαν. Αθανασούλης και Γιώργος Βαλσαμίδης, οι οποίοι διώκονταν για παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.