Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2004 09:29

Fresenius Medical: Αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 17%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης διαχειρίστριας μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στον κόσμο, Fresenius Medical Care AG, καθώς τα φίλτρα μιας χρήσης, αύξησαν τα έσοδα ανά θεραπεία.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 102 εκατ. δολ. ή 1,06 δολ. ανά μετοχή, από 87 εκατ. δολ. ή 90 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Εννέα οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν κατά μέσον όρο, ότι, τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 102 εκατ. δολ. Τα κέρδη ανά θεραπεία, αυξήθηκαν στα 291 δολ. από 279 δολ. που ήταν πέρυσι.

Η Fresenius Medical Care, ευνοείται από τα φίλτρα μιας χρήσης, που προσελκύουν περισσότερους ασθενείς, οι οποίοι θέλουν να έχουν υψηλή ποιότητα θεραπείας, αυξάνοντας έτσι τα έσοδα για κάθε μία από αυτήν. Επίσης, η εταιρεία κουράρει περισσότερους ασθενείς μέσω των προγραμμάτων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίοι πληρώνουν περισσότερα απ' ό,τι πληρώνουν οι λοιποί ασφαλισμένοι των κρατικών ταμείων, όπως στις ΗΠΑ.

Το εννεάμηνο, τα καθαρά κέρδη της Fresenius AG Kabi and ProServe, της μητρικής εταιρείας της Fresenius Medical Care, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 19%, φθάνοντας στα 125 εκατ. ευρώ (159 εκατ. δολ.) ή 3,03 ευρώ ανά μετοχή, από 105 εκατ. ευρώ ή 2,55 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 121 εκατ. ευρώ.