Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2004 18:30

ΥΕΘΑ: Παραχώρηση εκτάσεων στον ΟΕΚ με το σύστημα της ανταπόδοσης

Πρόγραμμα συνεργασίας των υπουργείων Απασχόλησης - Κοινωνικής Προστασίας και Εθνικής Αμυνας στον τομέα της κοινωνικής στεγαστικής πολιτικής, ανακοίνωσαν το πρωί οι αρμόδιοι υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος και Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, μετά από σύσκεψη στο ΥΕΘΑ.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα μεταβιβάσει την κυριότητα μέρους των ελευθέρων χώρων που διαθέτει σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα, η Θεσ/νίκη, η Λάρισα, τα Γιάννενα, ο Πειραιάς κ.ά. στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ο οποίος σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα αναλάβει την πολεοδομική (σύμφωνα με τα πρότυπα του Ολυμπιακού Χωριού) και περιβαλλοντική ανάπλαση.

Το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, μέσω του ΟΕΚ, σε αντιπαροχή των ακινήτων (οικοπέδων) που θα του μεταβιβάσει το ΥΕΘΑ θα αναλάβει να κατασκευάσει οικισμούς, στις παραμεθόριες περιοχές (όπως π.χ. στον Νομό Εβρου), στους οποίους θα εγκατασταθούν οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και τα υπόλοιπα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (οπλίτες μακράς θητείας κλπ) με τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν σήμερα οξύτατο πρόβλημα στέγης.

Οι υπουργοί αποφάσισαν τη συγκρότηση επιτροπής από στελέχη των δύο υπουργείων, η οποία θα υλοποιήσει το σχετικό πλαίσιο συμφωνίας, ενώ όπου χρειάζεται σχετική νομοθετική ρύθμιση, αυτή θα έλθει σύντομα στη Βουλή.