Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2004 10:37

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Praxis International: «Η διατήρηση της θετικής κίνησης της αγοράς προϋποθέτει τη διάχυση της ανόδου στο σύνολο της αγοράς και όχι σε ένα στενό πυρήνα μετοχών. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι με βάση τις εκτιμήσεις μας η αγορά έχει εισέλθει σε υπερτιμημένη περιοχή, γεγονός το οποίο μας καθιστά επιφυλακτικούς».

Marfin Analysis: «Κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός ∆είκτης συνέχισε την ανοδική του πορεία µε αυξηµένους όγκους συναλλαγών. Για ακόµα µια φορά ο τραπεζικός κλάδος οδήγησε την άνοδο. Οι µετοχές των EFG Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς υπεραπόδοσαν. Οι µετοχές των ΟΠΑΠ, Coca Cola HBC, Γερµανού και ΚΑΕ ήταν ανάµεσα στις µετοχές του FTSE-20 που έκλεισαν µε άνοδο. Ο ενθουσιασµός των επενδυτών είχε επίσης αντίκτυπο σε µετοχές µεσαίας και µικρής κεφαλαιοποίησης. Για την τρέχουσα εβδοµάδα αναµένουµε αύριο την ανακοίνωση αποτελεσµάτων εννεαμήνου από την Εθνική Τράπεζα. Η ψυχολογία των επενδυτών παραµένει θετική».

Artion Χρηματιστηριακή: «Οι συνεχείς αναβαθμίσεις των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης από ξένους οίκους σηματοδοτούν περαιτέρω άνοδο για την αγορά. Κάποια αποκόμιση κερδών στις υπεραγορασμένες τράπεζες είναι πιθανή αλλά περιμένουμε ότι η αγορά θα κινηθεί κι άλλο ανοδικά μεσοπρόθεσμα».

Aspis Securities: «Η ισχυρή άνοδος των ελληνικών µετοχών την προηγούµενη εβδοµάδα θα πρέπει να αποδοθεί περισσότερο στη θετική επίδραση των διεθνών αγορών και λιγότερο σε εγχώρια νέα. Έτσι, για τη συνέχεια θα πρέπει να περιµένουμε ότι οι ελληνικές µετοχές θα ακολουθήσουν την πορεία των ξένων χρηµατιστηρίων. Πάντως, η εβδοµάδα που ξεκινάει σήµερα είναι σηµαντική από άποψη εταιρικών ανακοινώσεων, µε σηµαντικότερα γεγονότα τα αποτελέσµατα εννεαµήνου της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΠΑΠ στις 9 και 11 Νοεµβρίου αντίστοιχα».