Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004 09:23

Αυξημένα κατά 34% τα κέρδη της Coca Cola 3E

Σε 178 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο εννεάμηνο του 2004 τα καθαρά κέρδη της Coca Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. σημειώνοντας αύξηση κατά 34% έναντι του αντίστοιχου περυσινού χρονικού διαστήματος, όταν αυτά είχαν διαμορφωθεί στα 133 εκατ. ευρώ.

Ο όγκος πωλήσεων έφθασε τα 1,085 εκατ. unit κιβώτια, 4% πάνω από το 2003, και τα EBITDA στα 613 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 10% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2003.

Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 301 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 12% έναντι του περυσινού εννεαμήνου και 18% πάνω από το 2003, αν εξαιρέσουμε τη μετέπειτα αναγνώριση των προ της συγχώνευσης φορολογικών ζημιών.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες, μείον τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, ανήλθαν σε 168 εκατ. ευρώ έναντι 134 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2004, τα καθαρά κέρδη έφθασαν τα 93 εκατ. ευρώ από καθαρά κέρδη 84 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2003, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 10%.

Τα EBITDA ανήλθαν στα 249 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 6% έναντι του περυσινού εννεαμήνου.

Ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σχολίασε: «Η Coca-Cola Τρία Έψιλον παρουσίασε καλές επιδόσεις σε δύσκολες συνθήκες, επιτυγχάνοντας θετικά αποτελέσματα. Παρά το γεγονός ότι ο όγκος πωλήσεων της εταιρίας δεν παρουσίασε ρυθμούς αύξησης ανάλογους με αυτούς του παρελθόντος, γεγονός το οποίο οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες σε πολλές από τις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, τα περιθώρια κέρδους βελτιώθηκαν σε όλο τον όμιλο, ως αποτέλεσμα επιτυχών πρωτοβουλιών στην τιμολογιακή πολιτική και την γκάμα των προϊόντων μας, αλλά και αυστηρού ελέγχου του κόστους. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ανάπτυξη και στην αξία των προϊόντων μας, αναθεωρούμε αποφασιστικά τις παραγωγικές υποδομές μας και συγχρόνως, δημιουργούμε ισχυρές ταμειακές ροές.

Όπως πάντα, η ισχύς του μοντέλου της επιχείρησής μας και η λειτουργική πειθαρχία της διοίκησής μας, μας βοηθούν να επιτυγχάνουμε αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα, παρά τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην αγορά. Με βάση τα αποτελέσματα του εννιαμήνου, εκτιμούμε ότι είμαστε σε θέση να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για το 2004.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον είχε καλές επιδόσεις σε δύσκολες συνθήκες πετυχαίνοντας θετικά αποτελέσματα. Παρά τη μείωση στην αύξηση του όγκου πωλήσεων, που επηρεάσθηκε από εξωτερικούς παράγοντες σε πολλές από τις περιοχές μας, τα περιθώρια κέρδους βελτιώθηκαν σε όλο τον όμιλο ως αποτέλεσμα επιτυχών πρωτοβουλιών στην τιμολογιακή πολιτική και τη γκάμα προϊόντων μας και αυστηρού ελέγχου του κόστους. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ανάπτυξη και αξία, αναθεωρούμε αποφασιστικά τις παραγωγικές υποδομές μας και συγχρόνως εστιάζουμε στη δημιουργία ισχυρών ταμιακών ροών.

Όπως πάντα, είναι η ισχύς του μοντέλου της επιχείρησής μας και η λειτουργική πειθαρχία της διοίκησής μας που μας βοηθούν να φέρνουμε τέτοια θετικά αποτελέσματα σε δύσκολες συνθήκες. Επίσης, είμαστε σε θέση να επιτύχουμε τους στόχους μας για το 2004».