Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004 09:33

Swisscom: 10% χαμηλότερα κέρδη το γ' τρίμηνο

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 10%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, εξ αιτίας της αύξησης του κόστους, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ελβετίας, Swisscom AG, η οποία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει σε ποσοστό 2,5% το προσωπικό της το επόμενο έτος.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 381 εκατ. ελβετικά φράγκα (322 εκατ. δολ.) από 422 εκατ. ελβετικά φράγκα, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Web site της. Επτά οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι τα καθαρά της κέρδη θα σημειώσουν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 10%. Οι πωλήσεις της, αυξήθηκαν στα 2,57 δισ. ελβετικά φράγκα από 2,54 δισεκατομμύρια.

Η Swisscom, η οποία δεν κατάφερε να εξαγοράσει την Telekom Austria AG τον Αύγουστο, συγχωνεύει το τμήμα του Internet με τη Fixnet (σταθερής τηλεφωνίας), προκειμένου να προσφέρει συνδυασμένες υπηρεσίες στο Web και να αποτρέψει τους καταναλωτές να προτιμήσουν παρόμοιες υπηρεσίες, που προσφέρουν άλλες εταιρείες, όπως Cablecom Holding AG.

«Η Swisscom συνήθως δεν κάνει ποτέ το πρώτο βήμα», ανέφερε ο Steven Fray, αναλυτής της Bank Leu AG στη Ζυρίχη, συμπληρώνοντας: «Τώρα, που βρίσκεται σε μία κατάσταση, που δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής, πρέπει να προωθήσει νέες υπηρεσίες για να διατηρήσει τους πελάτες της». Ο Frey, που αξιολογεί τις μετοχές της Swisscom, στο «hold», έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η διοίκηση της εταιρείας, αναθεώρησε τις πωλήσεις της, σε περίπου 10 δισ. ελβετικά φράγκα για το σύνολο της χρήσης και είπε, ότι, τα καθαρά, προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της, θα ανέλθουν σε 4,3 δισ. ελβετικά φράγκα.

Ο επικεφαλής της, Jens Alder, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 8:10' π.μ., ώρα Ζυρίχης και θα συναντηθεί με οικονομικούς αναλυτές στις 10 π.μ.