Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004 10:27

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Merit AXEΠΕΥ: Η δεύτερη συνεχόµενη ηµέρα διόρθωσης είναι γεγονός, και αν δεν υπήρχε ο ΟΠΑΠ να σηµειώσει κέρδη της τάξεως του 3%, η εικόνα στο Γενικό ∆είκτη και στον FTSE 20 θα ήταν πολύ χειρότερη. Σηµαντικές πιέσεις σηµειώθηκαν κατά βάση στον τραπεζικό δείκτη, ειδικότερα στην Εθνική Τράπεζα, η οποία σηµειωτέον µε τη λήξη της συνεδρίασης ανακοίνωσε αποτελέσµατα αυξηµένα κατά 24% σε σχέση µε πέρυσι, όταν η αγορά περίµενε 21%. Θετική η εικόνα στη µεσαία κεφαλαιοποίηση και στην περιφέρεια, καθώς FTSE 40 Παράλληλη Αγορά και Κατασκευές διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα µε της ∆ευτέρας.

Θετική εξέλιξη θεωρείται η µείωση της συναλλακτικής δραστηριότητας, η οποία φανερώνει εξασθένιση των πιέσεων. Ωστόσο, οι 2.600 µονάδες διασπάσθηκαν µε ευκολία και το ζητούµενο είναι να επιβεβαιωθεί ως στήριξη τουλάχιστον το επίπεδο των 2.550 µονάδων, προκειµένου –τεχνικά τουλάχιστον - να διατηρηθεί ο ανοδικός βραχυπρόθεσµος χαρακτήρας της αγοράς».

Praxis International: «Περιορισμό της διόρθωσης και παρουσίαση τάσεων συσσώρευσης αναμένουμε κατά την τρέχουσα συνεδρίαση η οποία αναμένουμε να εναρμονιστεί με τις κυριότερες διεθνείς αγορές κυρίως λόγω της αναμονής για την πορεία των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed σήμερα».

Fortius Finance: Φυσιολογική µπορούµε να χαρακτηρίσουµε τη χθεσινή υποχώρηση στον τραπεζικό κλάδο στο πλαίσιο πάντα µιας “υγιούς διόρθωσης”, η οποία µπορεί να συνεχισθεί στο ξεκίνηµα σήµερα, µε θετικό στοιχείο την υποχώρηση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας πάνω από 50% στις δύο πτωτικές συνεδριάσεις. Τα καλύτερα από τα αναµενόµενα αποτελέσµατα της Εθνικής Τράπεζας και της Coca Cola 3E πιστεύουµε ότι θα τονώσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις δεικτοβαρείς µετοχές, οδηγώντας στο κλείσιµο το Γ∆ με κέρδη στη σηµερινή συνεδρίαση».