Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2004 09:57

Vodafone: Διπλάσιο μέρισμα και αύξηση της αγοράς ιδίων μετοχών

ΔΙΠΛΑΣΙΟ μέρισμα θα διανείμει το εξάμηνο, ενώ διευρύνει την αγορά ιδίων μετοχών κατά ένα δισ. λίρες Αγγλίας (1,9 δισ. δολ.), η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone Group Plc, προκειμένου να αυξήσει τις αποδόσεις προς τους μετόχους, μετά τη μείωση των πωλήσεών της για πρώτη φορά.

Η εταιρεία θα καταβάλλει μέρισμα 1,91 πένες ανά μετοχή, υψηλότερα από τις 0,95 πένες που διένειμε πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, ότι, οι καθαρές ζημίες της τη χρονική περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, υποχώρησαν στα 3,20 δισ. λίρες ή 4,77 πένες ανά μετοχή, έναντι 4,25 δισ. λίρες ή 6,24 πένες ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν λιγότερο από 1%, φθάνοντας στα 16,8 δισ. λίρες, μετά την πώληση του τμήματος σταθερής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία.

Η μετοχή της Vodafone, υστέρησε φέτος των μετοχών των ομοειδών της ευρωπαϊκών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Telekom AG.

Οι μετοχές της, έχουν κερδίσει φέτος ποσοστό 3,1%, χαμηλότερο από την BT Group Plc, της οποίας οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 5,8% και της Deutsche Telekom AG, οι οποίες έχουν κερδίσει συνολικά μέσα στο έτος 9,6%. Η χρηματιστηριακή αξία της Vodafone ανέρχεται σε 95,5 δισ. λίρες.