Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 15:07

DailyFx.gr: To USD μπήκε... αγριεμένο στο άνοιγμα της εβδομάδας

DailyFx.gr: Σημαντική διάθεση για το USD στο άνοιγμα της εβδομάδας με τις βασικές ισοτιμίες και τα εμπορεύματα να πιέζονται σημαντικά.

Σημαντική διάθεση για το USD στο άνοιγμα της εβδομάδας με τις βασικές ισοτιμίες και τα εμπορεύματα να πιέζονται σημαντικά.

Το EUR/USD παρά τα θετικά PMI Γερμανίας και Ευρωζώνης συναντά σημαντικές πιέσεις και οδηγείται στο 1.3530 (-0.37%), την ώρα που το GBP/USD έχει οριακές κέρδη (+0.08%) μετά τη βελτιωμένη εικόνα που παρουσίασε το PMI μεταποίησης της Αγγλίας. Κέρδη καταγράφει τόσο το USD/JPY όσο και τα βασικά crosses του USD. Η ισοτιμία USD/JPY έχει περάσει σε νέα υψηλά 6 μηνών (+0.30%) και επιχειρεί να επιστρέψει στα υψηλά έτους.

Πιέσεις δέχονται και τα χρηματιστήρια με τον ιταλικό FTSE να ξεχωρίζει με απώλειες 1.23%, την ώρα που ο ισπανικός IBEX χάνει 0.64%. Κέρδη 0.14% για το γερμανικό DAX, με τον αγγλικό FTSE να πιέζεται 0.67% χαμηλότερα.

Το ράλι του USD δεν επηρεάζει σημαντικά το πετρέλαιο που διαπραγματεύεται στα επίπεδα των $93.00/ βαρέλι, αλλά έχει οδηγήσει το χρυσό μέχρι τα $1.251/ουγγιά.

Πλέον περιμένουμε το άνοιγμα της Νέας Υόρκης για να δούμε τη διάθεση ρίσκου μετά τη "Μαύρη Παρασκευή", και το δείκτη ISM μεταποίησης στις 17:00.


Πηγή: DailyFx.gr