Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2004 12:12

Χ. Φώλιας: «Θα κερδίσουμε το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας»

«Το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας για την Ελλάδα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα το κερδίσουμε μέσω των δύο νόμων, του αναπτυξιακού και του φορολογικού, οι οποίοι έχουν εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Φώλιας, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες στις Βρυξέλλες και ολοκληρώνονται σήμερα.

Ο κ. Φώλιας ήταν επίσης ένας από τους ομιλητές σε ημερίδα που διοργάνωσε στην ίδια πόλη το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με θέμα: «Το Μέλλον της Στρατηγικής της Λισαβόνας». Ο κ. Φώλιας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις που απαιτούνται ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να πετύχει τον κύριο στόχο της Λισαβόνας.

Η ενίσχυση της οικονομίας της γνώσης, είπε ο κ. υφυπουργός, πρέπει να αποτελέσει μία από τις βασικές προτεραιότητές μας, συμπληρώνοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης.

Τέλος, ο κ. Φώλιας υπογράμμισε ότι «η προσήλωση στην αειφόρο ανάπτυξη, η ολοκλήρωση απελευθέρωσης της εσωτερικής αγοράς παροχής υπηρεσιών και η ενδυνάμωση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, θα ανοίξουν νέους ορίζοντες επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας».

«Η καινοτομία είναι η μόνη λέξη που θα επέλεγα για να περιγράψω την απαιτούμενη δράση που πρέπει να αναλάβουμε ώστε να απογειώσουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε ο κ. Φώλιας.