Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2004 12:56

Στη Ελλάδα επιστρέφει ο κρατούμενος ναυτικός, Κ. Καστανιάς

Στη Ελλάδα επιστρέφει ο κρατούμενος ναυτικός, Κώστας Καστανιάς, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, έπειτα από απόφαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Ο έλληνας ναυτικός, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από 15ετή κράτηση στις αιγυπτιακές φυλακές κατα τη διάρκεια της οποίας απεβιώσαν οι άλλοι δύο έλληνες συγκρατούμενοί του. Ο Κώστας Καστανιάς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη μαζί με άλλους δύο Ελληνες ναυτικούς, πλήρωμα του φορτηγού πλοίου «Θανάσης» που εντοπίστηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1989 στη διώρυγα του Σουέζ να μεταφέρει 6,5 τόνους χασίς.

Την απόφαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης χαιρέτισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της Αιγύπτου, «για την συνεργασία και την ειλικρινή τους διάθεση να ανταποκριθούν σε αυτό το ανθρωπιστικής φύσης αίτημα».

Όπως σημείωσε ο κ. Βαληνάκης, «η θετική αυτή εξέλιξη σε ένα θέμα ανθρωπιστικού χαρακτήρα ήλθε ως αποτέλεσμα ενεργειών του ΥΠΕΞ και του άριστου συντονισμού του με τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εμπορικής Ναυτιλίας».