ΤΥΧΟΝ υπαγωγή -την οποία δεν απέκλεισε- της Ελλάδος στο άρθρο 104 παρ. 9 για υπερβολικό έλλειμμα δεν συνιστά επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, προσθέτοντας ότι η περίπτωση της Ελλάδος δεν θα συζητηθεί στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά τον Ιανουάριο.
«ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν σχετικά με τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος, θα είναι η έκθεση της Eurostat που θα δοθεί στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο επιστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία που φέρνουν στη δημοσιότητα «Τα Νέα», τόνισε ότι «επικυρώνει απόλυτα την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποκαταστήσει τη διαφάνεια στους δημόσιους λογαριασμούς».
Με το σχέδιο επιστολής, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, καλείται η ελληνική κυβέρνηση να εμμείνει στην πολιτική της διαφάνειας, ολοκληρώνοντας τις διαρθρωτικές αλλαγές στον τρόπο καταγραφής των ελλειμμάτων και του χρέους ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις αμυντικές δαπάνες.
Τυχόν υπαγωγή -την οποία δεν απέκλεισε- της Ελλάδος στο άρθρο 104 παρ. 9 για υπερβολικό έλλειμμα δεν συνιστά επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας, διευκρίνισε ο κ. Αλογοσκούφης, προσθέτοντας ότι η περίπτωση της Ελλάδος δεν θα συζητηθεί στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά τον Ιανουάριο.
Την προσεχή Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, η Κομισιόν αναμένεται να απευθύνει προειδοποίηση προς τη χώρα μας σχετικά με το έλλειμμα την περίοδο 1997-2003. Η κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχει κίνδυνος παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.