Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2004 21:41

Απόφαση του ΝΑΤ για Ε/Γ-Ο/Γ «Διαγόρας»

Το δ.σ. του ΝΑΤ κατά την τελευταία συνεδρίασή του έλαβε ομόφωνα απόφαση σχετικά με τον προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου πλειστηριασμό του πλοίου της ΔΑΝΕ «Διαγόρας».

Συγκεκριμένα, «προκειμένου να καταστεί εφικτή η άμεση δρομολόγηση του πλοίου, μέσω της πώλησής του σε φερέγγυο επιχειρηματία, για την ταυτόχρονη πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων του ΝΑΤ, το NAT θα ζητήσει από τον υπερθεματιστή να καταβληθούν σε αυτό, αμέσως μετά τον πλειστηριασμό, το σύνολο των οφειλών (κεφάλαιο + προσαυξήσεις) από ναυτολόγια (1.657.423 ευρώ) και ΚΑΕΟ που αφορούν το πλοίο «Διαγόρας» καθώς και το σύνολο των τρίμηνων αποδοχών των ναυτικών και των τριών πλοίων της ΔΑΝΕ ύψους 1.137.363 ευρώ, οι οποίες καταβλήθηκαν σε αυτούς με απόφαση του δ.σ. του ΝΑΤ μέσω ισόποσης επιχορήγησης της Εστίας Ναυτικών.

Το συνολικό προς καταβολή από τον υπερθεματιστή ποσό υπολογίζεται να ανέλθει στα 5.200.000 ευρώ. Εναντι της καταβολής αυτής από τον υπερθεματιστή, το ΝΑΤ θα εκδώσει πιστοποιητικό μη οφειλής για την μεταγραφή του πλοίου στα νηολόγια και θα αναλάβει την υποχρέωση να επιστρέψει στον υπερθεματιστή το ποσόν για το οποίο θα καταταγεί το ΝΑΤ στον πλειστηριασμό, ποσό το οποίο αναμένεται να είναι σημαντικά μικρότερο από το σύνολο των οφειλών του πλοίου».