Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2004 11:18

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών Μπαλάφας και Δάριγκ

Με απόφαση του προέδρου του Δ.Σ. του Χ.Α., αναστέλλεται προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών των εταιρειών ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. και Δάριγκ & Σία ΑΒΝΕ «για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς».

Σημειώνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των παραπάνω εταιρειών έχουν μπει στο «μικροσκόπιο»του Χρηματιστηρίου Αθηνών http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/12/04/985965.htm .

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Χ.Α., «η εταιρία Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ Α.Β.Ν.Ε. έχει διακόψει την παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου της στη Χαλκίδα λόγω επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων και έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 12,8 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρονται στις παρατηρήσεις του πιστοποιητικού του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή της λογιστικής κατάστασης με ημερομηνία 30/6/2004.

Η εταιρία δεν έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα τη μητρική και ενοποιημένη λογιστική κατάσταση της 30/9/2004, χωρίς να έχει υποβάλει σχετικό αίτημα παράτασης δημοσίευσης προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σε απάντηση επιστολής του ΧΑ,η εταιρία γνωστοποίησε ότι η δημοσίευση θα πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν, αφού επανέλθουν οι απαραίτητοι εργαζόμενοι στις θέσεις τους.

Όσον αφορά την εταιρία ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., έχει γνωστοποιήσει την ύπαρξη σφραγισμένων επιταγών ύψους 4 εκατ. ευρώ από πιστωτές των θυγατρικών της, οφειλών προς ασφαλιστικούς φορείς και το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 630 χιλ. ευρώ για τη μητρική και 5,7 εκατ. ευρώ για τον όμιλο – εκ των οποίων μόλις πρόσφατα ρύθμισε τις φορολογικές οφειλές και αναμένει την ολοκλήρωση του ελέγχου για τη ρύθμιση και των ασφαλιστικών υποχρεώσεων - καθώς και οφειλές ύψους 950 χιλ. ευρώ σε εργαζόμενους θυγατρικής της.

Η εταιρία δεν είχε αποστείλει μέχρι την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης το πιστοποιητικό ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή για τη μητρική και ενοποιημένη λογιστική κατάσταση 9μηνου 2004, όπως είχε υποχρέωση βάσει του Κανονισμού του ΧΑ και όπως σχετικώς είχε προσδιορισθεί στην από 3/12/04 επιστολή του ΧΑ».