Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2004 17:57

X.A.: Κατάσταση με τις μεταβολές συμμετοχών μετόχων

Τη νέα ενημερωμένη κατάσταση που αναφέρεται στις μεταβολές μετόχων εταιρειών, εισηγμένων στο Χ.Α. για ονομαστικές και ανώνυμες μετά ψήφου μετοχές, όπως έχει διαμορφωθεί με στοιχεία της 03/12/2004, δημοσιοποίησε σήμερα το Τμήμα Παρακολούθησης Υποχρεώσεων Εταιρειών του Χ.Α.

Τα στοιχεία προέρχονται από τις γνωστοποιήσεις των εισηγμένων εταιρειών για ενημερώσεις που έλαβαν από μετόχους τους, ως προς απόκτηση ή μεταβίβαση συμμετοχής σε αυτές βάσει του άρθρου 278, παραγρ. στ του Κανονισμού του Χ.Α., καθώς και από την επίσημη ενημέρωση που παρέχει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις γνωστοποιήσεις υπόχρεων μετόχων, βάσει των διατάξεων του Π.Δ. 51/1992.

Επισημαίνεται ότι την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια και πληρότητα του περιεχομένου των ενημερώσεων έχουν οι εισηγμένες εταιρείες και οι υπόχρεοι μέτοχοι.

Επιπλέον, παρατίθεται παραπλεύρως και η αντίστοιχη κατάσταση ποσοστών μετόχων, κατόχων μετοχών με δικαίωμα ψήφου, που είχε δημοσιοποιηθεί με στοιχεία της 26/11/2004 για την πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.