Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2004 09:33

Amcor: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Russell Jones

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ o Russell Jones, από τη θέση του επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πλαστικών μπουκαλιών για σόδα στον κόσμο, Amcor Ltd., καθώς μετά από έρευνα, αποδείχθηκε, ότι στελέχη και εργαζόμενοι στην εταιρεία, λειτουργούσαν ενάντια του νόμου περί ανταγωνισμού στην Αυστραλία. Οι μετοχές της εταιρείας, υποχωρούσαν κατά 7,7%.

Επίσης, παραιτήθηκε από τη θέση του ο επικεφαλής του τμήματος της

Amcor στην Αυστραλία και την Ασία, Peter Sutton, μετά από εσωτερική σχετική έρευνα της εταιρείας, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η Amcor, ανακοίνωσε, ότι, έγιναν από την πλευρά της εταιρείας ενέργειες, που ήταν αντίθετες με τον νόμο περί ανταγωνισμού της Αυστραλίας.

Ο ηλικίας 57 ετών Jones, ηγείτο της Amcor από τον Απρίλιο του 1998. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Chris Roberts, θα αναλάβει τα καθήκοντα του Jones, μέχρι να βρεθεί η λύση της πλήρους αντικατάστασής του. Τη θέση του Peter Sutton, θα αναλάβει ο Darryl Roberts, επικεφαλής του τμήματος συσκευασίας της εταιρείας στην Αυστραλία και την Ασία.

Οι μετοχές της Amcor υποχωρούσαν κατά 58 σεντς, φθάνοντας στα 6,96 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2 μ.μ., ώρα Μελβούρνης. Συνολικά φέτος, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 15%, έναντι ανόδου 19%, του δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.