Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2004 12:58

Infineon: Ενα δισ. δολ. για την κατασκευή εργοστασίου στην Μαλαισία

ΣΧΕΔΙΑ, για μια επένδυση ύψους περίπου ενός δισ. δολ., για την κατασκευή νέου εργοστάσιο στη Μαλαισία, κάνει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon Technologies AG, καθώς ο επικεφαλής της, Wolfgang Ziebart, επεκτείνει τις δραστηρίοτητες της εταιρείας στον κλάδο chip της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το εργοστάσιο, το οποίο θα αρχίσει την παραγωγή το 2006, θα απασχολεί 1.700 ανθρώπους σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Infineon που εδρεύει στο Μόναχο. Η μονάδα θα προστεθεί σε παρόμοιες της Infineon που λειτουργούν στη Γερμανία και την Γαλλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η δημιουργία του εργοστασίου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη συνέχιση της επιτυχούς μας πορείας στον κλάδο των chip για την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και στον κλάδο του μηχανολογικού εξοπλισμού της βιομηχανίας γενικότερα», επεσήμανε ο Ziebart, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτήν τον Σεπτέμβριο, συμπληρώνοντας: «Με την κίνησή μας αυτήν, θα επεκταθούμε συστηματικά, κάνοντας αισθητή την παρουσία μας μελλοντικά στην αγορά της Ασίας».

Οι μετοχές της Infineon υποχωρούσαν κατά 12 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 8,35 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 8,37 ευρώ, στις 10:59' π.μ., ώρα Φραγκφούρτης. Το τελευταίο δωδεκάμηνο έχουν υποχωρήσει κατά 28%, με αποτέλεσμα να έχουν τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των 30 εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη DAX.