Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2004 16:42

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων

Επιβεβαιώθηκε και σήμερα το καλό κλίμα για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων στη συνάντηση του προεδρείου της ΟΤΟΕ με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, μετά τις χθεσινές επαφές του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου, ο οποίος εκτιμά ότι είναι σε θετική κατεύθυνση η πρόταση για Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων, υπό προϋποθέσεις. Το ζήτημα της χρηματοδότησής του Ταμείου παραμένει αγκάθι στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος δέχεται την Παρασκευή το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), ξεκαθάρισε σήμερα στο συνδικαλιστικό όργανο των τραπεζοϋπαλλήλων, ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να στηρίξει την οποιαδήποτε λύση στην οποία θα συμφωνήσουν από κοινού οι δύο πλευρές: τραπεζίτες και εργαζόμενοι.

Ο κ. Αλογοσκούφης, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα συμμετάσχει στην επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος, που αντιμετωπίζουν τα πιστωτικά ιδρύματα μόνο στο ποσοστό που αναλογεί στη μετοχική του σύνθεση σε κάθε τράπεζα.

Αύριο έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση του διοικητή της Εμπορικής Τράπεζας, Γιώργου Προβόπουλου με τον σύλλογο των εργαζομένων στην τράπεζα, ενώ εκκρεμεί συνάντηση των τραπεζοϋπαλλήλων με την ΕΕΤ.

Η επιδίωξη όλων των πλευρών είναι να αξιοποιηθεί το κλίμα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες και δίνει τη δυνατότητα κάποιας συγκρατημένης αισιοδοξίας παρά τις σημαντικές δυσκολίες που παρουσιάζονται.