Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2004 19:15

Κυριακόπουλος: Βήματα βελτίωσης με αναπτυξιακό ν/σ. Αμφιβολίες για «βασικό μέτοχο»

Την ανάγκη βελτίωσης και απλούστευσης του νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, προκειμένου αυτό να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη «2η Ημέρα Ανταγωνιστικότητας» που διοργάνωσε η Ενωση των Ευρωπαϊκών Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Συνδέσμων (UNICE) στο χώρο του

Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΒ -ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της UNICE- τόνισε ότι το κόστος για τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων σε πολύπλοκες νομοθετικές διατάξεις, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση επενδύσεων. Επιπλέον, υπογράμμισε τον κίνδυνο μεταφοράς παραγωγικών δραστηριοτήτων εκτός Ευρώπης.

Ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρθηκε στα νομοσχέδια που παρουσίασε πρόσφατα η

κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι υπάρχουν βήματα βελτίωσης σε ό,τι αφορά το

φορολογικό νομοσχέδιο, σημειώνοντας όμως ότι δεν τονώνει ακόμα την

ανταγωνιστικότητα, ενώ για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο είπε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το πώς σχολιάζει την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία για τον βασικό μέτοχο, ο κ. Κυριακόπουλος ανέφερε: «Τα μέτρα που λήφθηκαν, επηρεάζουν όλους όσους εμπλέκονται, αλλά κυρίως όσους δεν εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι σε έξι μήνες θα έχουμε τελειώσει με τη διαπλοκή στη χώρα μας».

Πηγή: ΑΠΕ