Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2004 10:30

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Praxis Securities: «Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις αναμένεται να κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αφού εκτιμούμε ότι η πλειοψηφία της επενδυτικής κοινότητας θα διατηρήσει στάση αναμονής περιμένοντας τα πρώτα αποτελέσματα της πρώτης επαφής των εκπροσώπων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της ΟΤΟΕ.

Στο διεθνές περιβάλλον τα βλέμματα είναι στραμμένα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου συνεδριάζει σήμερα το βράδυ, η FOMC και αναμένεται αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης».

Marfin Analysis: «Το κλίμα παραμένει θετικό και ενδέχεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο χάρη στη σημαντική άνοδο των αμερικανικών χρηματιστηρίων».

Aspis Bank: «Η πορεία των διεθνών αγορών θα είναι το καθοριστικό στοιχείο για τη σηµερινή συνεδρίαση καθώς δεν υπάρχουν σηµαντικά εταιρικά νέα. Ειδικότερα, αναµένουµε σταθεροποιητικές τάσεις να επικρατήσουν σήµερα στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς το θετικό κλίµα διατηρείται».

Intersec: «Εκτιμούμε ότι η αγορά σήμερα θα κινηθεί ανοδικά, ενώ πιθανόν να υπάρξουν ρευστοποιήσεις στην περιοχή των 2.720 μονάδων».