Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2004 13:26

ΥΠΑΝ - 151 Προγράμματα Κατάρτισης

Εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, η απόφαση για την ένταξη 151 Προγραμμάτων Κατάρτισης στην Δράση 8.2.1 «Κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο του μέτρου 2.5» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ).

Στον Κύκλο αυτό υποβλήθηκαν συνολικά 163 προτάσεις από επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο του μέτρου 2.5 «Τεχνολογικός και Οργανωτικός Εκσυγχρονισμός Επιχειρήσεων». Από αυτά εγκρίθηκαν και χρηματοδοτούνται άμεσα 151 Προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 2.817.093 ευρώ για την κατάρτιση 3.856 εργαζομένων, με 21.660 ώρες κατάρτισης.

Τα Προγράμματα Κατάρτισης επιχορηγούνται κατά 50% με δημόσια δαπάνη, ενώ οι καταρτιζόμενοι είναι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων.

Σκοπός τους είναι η προσαρμογή των προσόντων και ικανοτήτων των εργαζομένων στις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας και η αύξηση του αριθμού στελεχών στην αγορά εργασίας με υψηλά προσόντα καθώς και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των γνώσεων των εργαζομένων και ο εκσυγχρονισμός της οργάνωσης εργασίας για την απόδοση ανταγωνιστικότερων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η εκπαίδευση των εργαζομένων θα αφορά σύγχρονα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις, όπως Διοίκηση Ποιότητας, Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Νέες Τεχνολογίες, Περιβαλλοντικό Management.

Την εκτέλεση των Προγραμμάτων Κατάρτισης θα παρακολουθούν στενά η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και η Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας.

Στο συνημμένο αρχείο οι πίνακες με τα 151 εγκεκριμένα Προγράμματα Κατάρτισης με στοιχεία ανά δικαιούχο, περιφέρεια και το αντίστοιχο θέμα κάθε προγράμματος.