Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 10:29

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Aspis Bank: «Η διάσταση απόψεων µεταξύ ΟΤΟΕ και διοικήσεων των τραπεζών που σηµειώθηκε χθες επηρέασε αρνητικά τις τραπεζικές µετοχές µε αποτέλεσµα ο Γενικός ∆είκτης να µην µπορέσει να διατηρηθεί σε επίπεδα άνω των 2.700 µ. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θεωρούµε ότι οι τραπεζικές µετοχές θα βρεθούν ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η πορεία τους θα καθορίσει την κίνηση της αγοράς».

Praxis Securities: «Με γνώμονα τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζών αλλά και τη στάση που θα ακολουθήσει το υπουργείο Οικονομικών, μετά το αδιέξοδο της χθεσινής συνάντησης ΟΤΟΕ και ΕΕΤ, αναμένεται να κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Fortius Finance: «Μεγαλώνει ολοένα ο προβληµατισµός των εµπλεκοµένων στα χρηµατιστηριακά δρώµενα, αφενός λόγω της κάκιστης εικόνας που παρουσιάζει η µικρή και ιδίως η µεσαία κεφαλαιοποίηση, µε τις αδιακρίτως ρευστοποιήσεις ανεξαρτήτως καταγραφής κερδών τις τελευταίες εβδοµάδες και αφετέρου λόγω της ανακολουθίας περισσότερο του θετικού κλίµατος που επικρατεί στο εσωτερικό και λιγότερο της καταγραφής νέων υψηλών των ξένων δεικτών. Βέβαια κάποιος µπορεί να ισχυρισθεί ότι οι τρέχουσες εξελίξεις της κινητήριου δύναµης του

ελληνικού χρηµατιστηρίου, τον τραπεζικό κλάδο, δεν είναι τόσο θετικές όσο οι προσδοκίες όριζαν, αλλά δεν διαπραγµατεύονται µόνο οι µετοχές του τραπεζικού κλάδου στην αγορά. Για τη σηµερινή συνεδρίαση εκτιµούµε, ότι και πάλι ο τόνος θα δοθεί από δυστυχώς το µοναδικά ενδιαφέροντα τραπεζικό κλάδο, µε τις περισσότερες πιθανότητες να τείνουν υπέρ της επικράτησης των ρευστοποιήσεων αρχικά και εν συνεχεία της προσπάθειας απορρόφησης αυτών προκειµένου ο Γ∆ να διακρατήσει τα κέρδη των προηγούµενων συνεδριάσεων και να τα αυξήσει σε περίπτωση που το θετικό κλίµα στο εξωτερικό συνεπάγεται και εντολές ξένων θεσµικών στο εσωτερικό».