Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 14:00

ThyssenKrupp: Πούλησε διαμερίσματα αξίας 2,1 δισ. ευρώ

ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ διαμερισμάτων, αντί του ποσού των 2,1 δισ. ευρώ, (2,8 δισ. δολ.), συμφώνησε να προχωρήσει η μεγαλύτερη παραγωγός ατσαλιού της Γερμανίας, ThyssenKrupp AG, κατά τη μεγαλύτερη εμπορική συναλλαγή που έκανε ποτέ, με στόχο, τη μείωση του χρέους της.

Η εταιρεία, πούλησε τα 48.000 διαμερίσματα που είχε στην κυριότητά της στα δυτικά της Γερμανίας, σε έναν όμιλο που αποτελείται από την Morgan Stanley και την εταιρεία real estate, Corpus Immobiliengruppe GmbH & Co. KG, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Christian Koenig, αρνήθηκε να πει εάν η εταιρεία θα εμφανίσει κέρδη από αυτήν την πώληση.

«Η ΤhyssenKrupp, θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον στην βασική της δραστηριότητα», ανέφερε ο Koenig, σε τηλεφωνική του συνέντευξη, συμπληρώνοντας: «Τα χρήματα θα τα χρησιμοποιήσουμε για τη μείωση του χρέους μας».

Οι μετοχές της εταιρείας, σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, κατά 61 σεντς, ποσοστό 3,9%, φθάνοντας στα 16,39 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 12:18' μ.μ. ώρα Φραγκφούρτης, στα 16,39 ευρώ η μία. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 3%, ενώ ο δείκτης DAX στη Γερμανία σημείωσε άνοδο 7%.