Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2004 15:05

Ο ΣΕΒ συμφωνεί με τη ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό των τραπεζών

«Eίναι αδιανόητο να επιβαρυνθούν το ΙΚΑ, οι φορολογούμενοι, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις για τέσσερις-πέντε τράπεζες με υψηλή κερδοφορία», δήλωσε ο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Οδυσσέας Κυριακόπουλος σχολιάζοντας το θέμα που έχει ανακινηθεί για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλλήλων. Τόνισε μάλιστα, ότι ο ΣΕΒ συμφωνεί με τη ΓΣΕΕ.

Σε αδυναμία του κρατικού μηχανισμού απέδωσε τη χαμηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΚΠΣ, την οποία χαρακτήρισε ντροπή, και επισήμανε ότι η χώρα μας θα κληθεί να επιστρέψει χρήματα.

Για τις αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σημείωσε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για αυξήσεις των μισθών και του κόστους της ενέργειας χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις στις τιμές.

Για το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο, υποστήριξε πως ο ΣΕΒ δεν διαφωνεί ότι πρέπει να υπάρξουν κανόνες στις κρατικές προμήθειες που να διασφαλίζουν την διαφάνεια, αλλά, πρόσθεσε το κόστος συμμόρφωσης είναι πολύ μεγάλο για τις επιχειρήσεις και το νομοσχέδιο θα έχει επιπτώσεις συνολικά στην οικονομία.

Τέλος, για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είπε ότι είναι θετική, είναι μία μεγάλη αγορά η τουρκική και οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες.