Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 09:00

DailyFx.gr: Σε υψηλά 7 μηνών το PΜΙ της Κίνας –Στο 1.3800 το EUR/USD

DailyFx.gr: Το κατασκευαστικό PMI της Κίνας ανακοινώθηκε στο 50.9 (50.2 Σεπτέμβριος) σημειώνοντας υψηλά εξαμήνου, και φέρνοντας αισιοδοξία για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας.

Το κατασκευαστικό PMI της Κίνας ανακοινώθηκε στο 50.9 (50.2 Σεπτέμβριος) σημειώνοντας υψηλά εξαμήνου, και φέρνοντας αισιοδοξία για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας. Ο Nikkei εμφανίζεται κερδισμένος καθώς διαπραγματεύεται 0.45% υψηλότερα, στέλνοντας πιέσεις στα ζεύγη του JPY.

Χωρίς σημαντικές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος κινήθηκαν οι ασιατικές συνεδριάσεις με τους επενδυτές να περιμένουν το άνοιγμα του Λονδίνου σε 1 ώρα για να τοποθετηθούν. Υπάρχει άλλωστε σειρά σημαντικών ανακοινώσεων στις 10:30 και τις 11:00 για τα PMI Γερμανίας και Ευρωζώνης, που θα μπορούσαν να φέρουν σημαντική μεταβλητότητα στην αγορά.

Η ισοτιμία του EUR/USD κινείται ανοδικά (+0.10%) μετά την άνοδο του PMI της Κίνας και περιμένουμε να δούμε την αντίδραση των επενδυτών μετά τις ανακοινώσεις σε Γερμανία, Ευρωζώνη. Το GBP/USD από την άλλη μεριά κινήθηκε πιο δυναμικά κατορθώνοντας να περάσει και πάλι πάνω από το 1.6200 (+0.16%).

Οι ανακοινώσεις από πλευράς Αμερικής που θα έχουν ενδιαφέρον σήμερα είναι οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις 15:30 και το PMI στις 15:58. Στο dailyfx.gr όπως κάθε μέρα θα υπάρχουν σειρά άρθρων και αναλύσεων για τις βασικότερες ισοτιμίες, χρηματιστηριακούς δείκτες και εμπορεύματα.



Πηγή: DailyFx.gr