Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2004 10:18

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Euroxx: «Σηµαντική µπορεί να θεωρηθεί η βραδινή άνοδος του Dow Jones που ίσως να δώσει ώθηση και να οδηγήσει σε πολυαναµενόµενο ράλι για το κλείσιµο της χρονιάς».

Marfin Analysis: «Το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης ήταν οι ρευστοποιήσεις σε µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, µε εξαίρεση των εξής: Τράπεζας Πειραιώς, Γερµανός και Folli Follie. Οι µετοχές των Coca Cola 3Ε και Εµπορικής Τράπεζας δέχτηκαν πιέσεις. Πιθανές εξελίξεις στο ζήτηµα του ασφαλιστικού και η αναδιάρθρωση στον ΟΤΕ θα είναι οι βασικοί παράγοντες που θα οδηγήσουν σε µια πιθανή άνοδο της αγοράς».

Praxis International: «Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις αναμένεται να κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ το ενδιαφέρον αναμένεται να εστιαστεί στις εξελίξεις στον ΟΤΕ».

CFS: «Ο Γενικός ∆είκτης εν µέσω θετικού κλίµατος αναµένεται να κινηθεί ανοδικά µέχρι το τέλος του έτους µε βασική συνιστώσα της ανόδου την προβλεπόµενη αύξηση των κερδών των τραπεζών για το 2005 και πιθανές εξαγορές και συγχωνεύσεις σε τράπεζες και εταιρείες του χώρου των τηλεπικοινωνιών και της µεταλλουργίας».