Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2004 11:19

Μπήτρος Συμμετοχική: Εκδοση κοινού ομολογιακού δανείου

Στην υπογραφή έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους ευρώ 16.125.000, πενταετούς διάρκειας, προχώρησε χθες, 21/12/2004, η Μπήτρος Συμμετοχική Α.Ε. . Επίσης, την ίδια ημέρα υπογράφηκαν οι εκδόσεις:

α) κοινού ομολογιακού δανείου ύψους ευρώ 32.250.000 (τριάντα δύο εκατομμυρίων διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ) πενταετούς διάρκειας για τη θυγατρική Μπήτρος Μεταλλουργική ΑΕΒΕ με εγγυήτρια τη Μπήτρος Συμμετοχική Α.Ε. και

β) κοινού ομολογιακού δανείου ύψους ευρώ 16.125.000 (δέκα έξι εκατομμυρίων εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ) πενταετούς διάρκειας για τη θυγατρική Μπήτρος Μεταλιμπέξ ΑΕΒΕ με εγγυήτρια τη Μπήτρος Συμμετοχική Α.Ε.

Σκοπός των ανωτέρω δανείων είναι η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου δανεισμού των εταιρειών.

Συνδιοργανωτές των δανείων είναι η Εθνική Τράπεζα, η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias και η Εμπορική Τράπεζα και εκπρόσωπος των ομολογιούχων και πληρεξούσιος καταβολών η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.

Ομολογιούχοι δανειστές είναι, για το σύνολο των δανείων ποσού ευρώ 64.500.000 (εξήντα τεσσάρων εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ), η Εθνική Τράπεζα, η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias, η Εμπορική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Τράπεζα Αττικής, η Alpha Τράπεζα και η Λαϊκή Τράπεζα.

Η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι το συνολικό ύψος των ομολογιακών δανείων θα ανερχόταν έως τα ευρώ 60.000.000 (εξήντα εκατομμύρια ευρώ) αλλά, λόγω υπερκάλυψης, με τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών, το τελικό ποσό διαμορφώθηκε σε ευρώ 64.500.000 (εξήντα τέσσερα εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ).