Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2004 10:28

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Aspis Bank: «Εκτιµούμε σταθεροποιητικές τάσεις να επικρατήσουν σήµερα στις διεθνείς αγορές καθώς το θετικό κλίμα διατηρείται. Σε εγχώριο επίπεδο, δεν αναµένουµε αλλαγή στάσης µε την υψηλή κεφαλαιοποίηση να συνεχίζει να δίνει το τόνο και τη συναλλακτική δραστηριότητα να διατηρείται σε χαµηλά επίπεδα».

Marfin Analysis: «Μικτή εικόνα επικράτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης µε τον Γενικό ∆είκτη και τον δείκτη FTSE-20 να καταγράφουν νέα υψηλά έτους και µειωµένο όγκο συναλλαγών. Ο FTSE-20 έκλεισε µε άνοδο 0,38%. Ο τραπεζικός κλάδος συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών µε τις Alpha Bank (+1,42%), EFG Eurobank (+1.04%) και Εθνική (+0,5%) να καταγράφουν κέρδη. Οι τηλεπικοινωνίες υποχώρησαν µ ε τον ΟΤΕ να κλείνει 1,05% χαµηλότερα. Οι µετοχές µικρής και µεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισαν µε µικρή πτώση. Ο δείκτης FTSE-40 σηµείωσε πτώση 0,13% µε τις µετοχές ΕΧΑΕ (-1,05%) και Φουρλή (-1,36%) να σηµειώνουν απόδοση χαµηλότερη του δείκτη. Αναµένουµε η αγορά να συνεχίσει την καλή πορεία».

Σε ό,τι αφορά την πορεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου το 2005, οι επαγγελματίες της αγοράς εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι υπογραμμίζοντας πως αυτή θα εξαρτηθεί τόσο από τις διεθνείς όσο και από τις εγχώριες εξελίξεις που θα συσχετίζονται με την πορεία των εισηγμένων επιχειρήσεων http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/12/29/993251.htm .