Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2004 16:20

Σε διαπραγματεύσεις με την Converse η Elmec Sport

Στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συμφωνίας με την Converse βρίσκεται η Elmec Sport ABETE. Βάσει της συμφωνίας, η Elmec θα αναλάβει την αποκλειστική διανομή των προϊόντων Converse στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Επιπλέον, βάσει της ίδιας συμφωνίας, ο Όμιλος θα έχει το δικαίωμα παραγωγής και εν συνεχεία διάθεσης στις ως άνω αγορές αθλητικών ειδών που θα φέρουν την επωνυμία και τα σήματα της Converse Inc. Η ανωτέρω συμφωνία θα έχει πενταετή διάρκεια και θα ξεκινάει από την 1/1/2005.

Η διοίκηση της εταιρείας, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, «πιστεύει ότι η νέα αυτή συμφωνία, σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία της εταιρείας στην παραγωγή ρούχων, θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό κομμάτι δραστηριότητας που θα συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στη διατήρηση των ιδιαίτερα ικανοποιητικών περιθωρίων μικτού κέρδους και κατ' επέκταση της κερδοφορίας τόσο της μητρικής όσο και του Ομίλου».

»Παράλληλα, μετά και την ολοκλήρωση των δειγματισμών για την πρώτη εμπορευματική περίοδο κατά την οποία η Elmec Sport θα είχε την αποκλειστική διανομή των ενδυμάτων του οίκου Murphy & Nye στην Ελλάδα και με δεδομένο ότι οι παραγγελίες για τα είδη του ανωτέρου οίκου κυμάνθηκαν σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα του επιπέδου που θα εξασφάλιζε κέρδη από τη δραστηριότητα αυτή, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε, σε συμφωνία με την Sixty Active SpA, να διακοπεί κοινή συναινέσει το συμβόλαιο συνεργασίας, χωρίς να προκύπτει οιαδήποτε υποχρέωση της εταιρείας από τη διακοπή αυτή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας μας, η ανωτέρω δραστηριότητα θα συνεισέφερε κατά τη χρήση 2005 πωλήσεις που δεν θα ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ, ήτοι ποσοστό 0,8% του εκτιμώμενου κύκλου εργασιών της μητρικής εταιρείας για την ίδια χρήση και 0,5% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, ενώ το λειτουργικό της αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό (ζημία)».