Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 14:37

Όλι Ρεν: Τις επόμενες εβδομάδες οι αποφάσεις για Ελλάδα

Τις επόμενες εβδομάδες θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας και το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο δημοσιονομικό κενό, όπως είπε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας και το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο δημοσιονομικό κενό, όπως είπε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Όσον αφορά στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, ο κ. Ρεν είπε ότι θα εξετασθεί κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο χρόνο, όταν διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Θα εξετάσουμε όλα τα ζητήματα κατά σειρά προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, τόνισε.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Σάιμον Ο’ Κόνορ διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα που επικαλούνται δηλώσεις του Όλι Ρεν αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας.

«Από τη στιγμή που ο Όλι Ρεν δεν έκανε κανένα σχόλιο για τη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας όσο βρισκόταν στην Ουάσιγκτον, τα δημοσιεύματα στον Τύπο για το θέμα αυτό φαίνεται ότι είναι εντελώς κατασκευασμένα», έγραψε ο Ο’ Κόνορ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ