Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2003 07:44

Δεύτερη σύγκρουση πλοίων στη Μάγχη

Το τουρκικό δεξαμενόπλοιο «Βίκι» που μεταφέρει 70.000 τόνους εξαιρετικά εύφλεκτου πετρελαίου θέρμανσης και κηροζίνης, προσέκρουσε χθες στο ναυάγιο του νορβηγικού οχηματαγωγού «Τρικολόρ», ανοιχτά των βρετανικών ακτών στην Μάγχη.

Το δεξαμενόπλοιο κατευθυνόταν από την Αμβέρσα στη Ν. Υόρκη. Και τα 24 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν πάνω σε αυτό.

Πηγές της γαλλικής ακτοφυλακής δήλωσαν ότι το «Βίκι» κατόρθωσε να αποκολληθεί από το ναυάγιο χωρίς τη βοήθεια ρυμουλκών και κατευθύνθηκε προς κάποιο σίγουρο αγκυροβόλιο με τη συνοδεία άλλου σκάφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κοντά στο ναυάγιο υπάρχει μια ελαφρά οσμή πετρελαίου, αλλά ενδέχεται να προέρχεται από τα καύσιμα του ναυαγισμένου «Τρικολόρ».

Το νορβηγικό πλοίο, το οποίο μετέφερε πολυτελή αυτοκίνητα βυθίστηκε σε σχετικά ρηχά νερά ανοιχτά των γαλλικών ακτών στα μέσα Δεκεμβρίου και από τότε είναι η δεύτερη φορά που κάποιο σκάφος προσκρούει στο ναυάγιο.

Η χθεσινή σύγκρουση οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στην πυκνή ομίχλη που καλύπτει την περιοχή. Ωστόσο Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τρία σκάφη της γαλλικής ακτοφυλακής που ήταν στην περιοχή, ενημέρωσαν τον πλοίαρχο να αλλάξει πορεία για να αποφύγει τη σύγκρουση και αυτός έδωσε θετική απάντηση.