Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2003 16:36

Έμπεδος Α.Ε.: Υπεγράφη η σύμβαση για τη Μαρίνα Ζέας

Σύμβαση για την εκτέλεση έργων στη Μαρίνα της Ζέας υπεγράφη στις 23 Δεκεμβρίου μεταξύ της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. και της εταιρείας Μαρίνα Ζέας Α.Ε. – Μίσθωση και Εκμετάλλευση Τουριστικού Λιμένα Ζέας, στην οποία εκτός από την Έμπεδος Α.Ε. συμμετέχουν και οι εταιρείες ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS AE, ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ Α.Ε., ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΕ και ΑΘΗΝΑ A.Ε.Τ.Β. & Τ.Ε.

Η σύμβαση αφορά στην εκτέλεση λιμενικών έργων μεγιστοποίησης της χωρητικότητας της μαρίνας από 566 σήμερα σε 667 σκάφη, την αναβάθμιση των χερσαίων χώρων και χρήσεων σε υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας, ασφάλειας και αισθητικής καθώς και την βελτίωση, ανάδειξη και συμπλήρωση των κτιρίων και την διαμόρφωση του χερσαίου χώρου.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2004 και η εταιρεία ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΑΕ αναλαμβάνει την εκμετάλλευση της μαρίνας για 40 έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής προσφοράς της «ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ Α.Ε.» προς την ΕΤΑ είναι της τάξεως των 16,6 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει το εφ’ άπαξ καταβλητέο χρηματικό αντάλλαγμα και την παρούσα αξία των εγγυημένων ετησίων μισθωμάτων των 40 ετών.

Με την υπογραφή της σύμβασης αυτής η εταιρεία Έμπεδος Α.Ε., όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, εδραιώνει την παρουσία της στον τομέα ανάπτυξης και διαχείρισης Μαρινών δημιουργώντας ένα δίκτυο μαρινών, δεδομένου ότι ήδη μετέχει στην εκμετάλλευση και διαχείριση της Μαρίνας Γουβιών στην Κέρκυρα, όπου αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της απο 33.3% σε 50% και της Μαρίνας Λευκάδας, όπου συμμετέχει με ποσοστό 50%.