Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2003 18:18

Νηρεύς: Αύξηση συμμετοχής σε δύο θυγατρικές

Τη συμμετοχή της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 90% θυγατρικής της, Eurocaterers ABEET, αποφάσισε η Νηρεύς ΑΕ, με καταβολή 1,467 εκατ. ευρώ.

Τα νέα κεφάλαια θα καλύψουν εν μέρει το κόστος αγοράς του εργοστασίου της Eurocaterers στην Εδεσσα, και ανάγκες χρηματοδότησης του κλάδου μεταποίησης σαλιγκαριών (κεφάλαιο κίνησης και βελτιώσεις εγκαταστάσεων κλπ). Κατόπιν της έγκρισης της αύξησης από την αρμόδια Νομαρχία, το ποσοστό της Νηρεύς στην Eurocaterers θα ανέλθει στο 95,12%.

Εξάλλου ολοκληρώθηκε, με την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού πώλησης μετοχών, η απόκτηση του 16% των μετοχών της εταιρείας Feedus AEBE από τη Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Χίου. Το συγκεκριμένο ποσοστό αγοράστηκε έναντι συνολικού τιμήματος 2,254 εκατ. ευρώ περίπου από τους Αριστείδη Μπελλέ και Νικόλαο Χαβιάρα, σε συνέχεια της έγκρισης που είχε δοθεί προς το σκοπό αυτό από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας της 28ης Ιουνίου 2002.

Δεδομένης της ολοκλήρωσης της ως άνω εξαγοράς, η Νηρεύς πλέον κατέχει το 60% της Feedus, το δε υπόλοιπο ποσοστό 40% κατέχει η εταιρεία Ιnternational Fish Farming Company (ASMAK).