Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2003 16:57

Intralot: Σύμβαση για το Στιγμιαίο Λαχείο της Πολωνίας

Η Intralot ανέλαβε κατόπιν σύμβασης με τον Κρατικό Οργανισμό Λαχείων της Πολωνίας «Polski Monopol Loteryjny» την ανάπτυξη, οργάνωση και λειτουργία των στιγμιαίων λαχείων.

Συγκεκριμένα, η Intralot αναλαμβάνει την σχεδίαση, την παραγωγή, τη διαφήμιση, τη διανομή, την εγκυροποίηση των λαχείων και την πληρωμή των νικητών και των δικαιωμάτων του Δημοσίου. Η σύμβαση είναι 10ετούς διάρκειας και η αμοιβή της εταιρίας διαμορφώνεται σε σημαντικό ποσοστό επί του τζίρου των παιχνιδιών.

Παράλληλα, η σύμβαση προβλέπει την επέκταση της συνεργασίας και σε άλλου τύπου παιχνίδια με τη χρήση των τεχνολογικών συστημάτων της Intralot μέσω κλασικών δικτύων διανομής και νέων μέσων.

Η «Polski Monopol Loteryjny», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Intralot, είναι ο ένας εκ των δύο κρατικών οργανισμών τυχερών παιχνιδιών της χώρας, όπου υπάρχει κρατικό μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια. Ο πληθυσμός της Πολωνίας είναι 38,6 εκατομμύρια και η αγορά των τυχερών παιχνιδιών φθάνει τα 600 εκατ. Δολλάρια ΗΠΑ ετησίως.

Η είσοδος της Intralot στην πολωνική αγορά αναμένεται να συμβάλει, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην περαιτέρω ανάπτυξη της με την εισαγωγή νέων παιχνιδιών, την διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων και την αξιοποίηση των σύγχρονων εφαρμογών προώθησης των παιχνιδιών.

Σημειώνεται ότι οι θυγατρικές της Intralot, Στιγμιαίο Λαχείο και Loteria Moldovei, έχουν τη διαχείριση και λειτουργία των στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα και στη Μολδαβία αντίστοιχα, ενώ η εταιρεία παρέχει ήδη υπηρεσίες για την προώθηση ξυστών λαχείων στους πελάτες της στη Ρουμανία, στη Γιουγκοσλαβία και στη Χιλή.