Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2003 10:55

Η καινοτομία «απελευθερώνει» τον καταναλωτή από τα καλώδια, δηλώνει ο δ.σ. της Intel

H καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας θα αποδεσμεύσει σταδιακά τους καταναλωτές από τα καλώδια, δίνοντάς τους περισσότερη ελευθερία για να συνδεθούν με ανθρώπους, πληροφορίες και διασκέδαση, οποιαδήποτε στιγμή, από οποιοδήποτε τόπο και με οποιοδήποτε συσκευή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Craig Barrett.

«Η απελευθέρωση του καταναλωτή από τα καλώδια είναι η επόμενη λογική εξέλιξη στον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων», δήλωσε ο κ. Barrett από το International Consumer Electronics Show (CES) 2003, απ΄ όπου απηύθυνε κεντρική ομιλία. Ο κ. Barrett περιέγραψε τις δυνάμεις της τεχνολογίας που διαμορφώνουν την αγορά, τις καινοτομίες του κλάδου που αποδεσμεύουν τους καταναλωτές από τα καλώδια, καθώς και την ανάγκη δια-λειτουργικότητας των συστημάτων πληροφορικής και τις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στο σπίτι.

«Όλοι οι καταναλωτές θα είναι ψηφιακοί καταναλωτές», δήλωσε ο κ. Barrett, εξηγώντας ότι μία παγκόσμια ψηφιακή σύγκλιση ωθείται από τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τον πολλαπλασιασμό των ψηφιακών μηχανημάτων και του περιεχομένου, τη ραγδαία υιοθέτηση των ευρυζωνικών και ασύρματων τεχνολογιών και τη συνεχιζόμενη εξάπλωση του Internet.

«Την ίδια στιγμή, οι νέοι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει με ισχυρούς προσωπικούς υπολογιστές στο σπίτι, κινητά τηλέφωνα και το Internet, εισέρχονται τώρα στην αγορά ως ψηφιακοί καταναλωτές. Συνδέονται μέσω της τεχνολογίας που εισχωρεί και εμπλουτίζει τη ζωή τους με τρόπο που οι προηγούμενες γενιές δεν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν» http://www.presspoint.gr/release.asp?id=21758 .