Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2003 11:26

Συνεχίζεται η πτώση στη Σοφοκλέους

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφει από την αρχή της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι για μία ακόμη φορά ανύπαρκτο, ενώ ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται στη συντριπτική πλειονότητα των κλάδων.

Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι διακυμάνσεις των οποίων προβάλλονται κατά κόρον από αναλυτές ως καθοριστικός παράγοντας για την πορεία της Σοφοκλέους, κινούνται ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών.

Αυτή την ώρα, ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,02% και βρίσκεται στις 1.672,29 μονάδες καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ πενταετίας.

Η συνολική αξία των συναλλαγών φθάνει μόλις τα 4,35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια, μόνο 21 σημειώνουν άνοδο, 124 υποχωρούν και 47 παραμένουν αμετάβλητες.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες κινούνται πτωτικά με εξαίρεση το δείκτη των βασικών μετάλλων, ο οποίος ενισχύεται οριακά κατά 0,20%.

Τις σημαντικότερες απώλειες (1,49%) καταγράφει ο δείκτης πληροφορικής. Πτώση άνω του 1% σημειώνουν επίσης οι δείκτες διυλιστηρίων, εκδόσεων-εκτυπώσεων και τραπεζών. Η μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας υποχωρεί κατά 4,69%. Ισχυρές πιέσεις δέχεται και η μετοχή της ΕΤΒΑ (-2,48%).

Οι μετοχές των ΕΛ.ΠΕ και της Μότορ Οϊλ υποχωρούν κατά 1,57% και 3,82% αντιστοίχως.

Ο δείκτης των τηλεπικοινωνιών σημειώνει πτώση κατά 0,79% με τον τίτλο της Cosmote να χάνει 1,21%.

Σημειώνεται τέλος ότι η διοίκηση του Χ.Α. αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Καρδασιλάρης μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε εργοστάσιο της εταιρείας http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/01/20/275040.htm .