Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2003 13:37

Με κέρδη 1,12% ο δείκτης Xetra DAX στη Φρανκφούρτη

ΑΞΙΟΛΟΓΗ άνοδο εξακολουθεί να σημειώνει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη Φρανκφούρτη με πρωταγωνιστές τους κλάδους υψηλής τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στις 13:34' (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Xetra DAX βρισκόταν στις 2.951,4 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1,12%, ενώ νωρίτερα έφθασε μέχρι τις 2.966 μονάδες, που αποτελεί το υψηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο.

Τα σημαντικότερα κέρδη (3,30%) καταγράφει η μετοχή της Siemens μετά από πληροφορίες ότι οι πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2002 σημείωσαν αύξηση.

Σημαντική άνοδο σημειώνουν επίσης οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών BMW (2,3%) και Volkswagen (2,12%).

Aντιθέτως, πτωτικά κινείται αυτή την ώρα η μετοχή της Infineon Techonologies. Κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών η παραπάνω μετοχή κατέγραφε άνοδο άνω του 2% στον απόηχο της είδησης ότι οι ζημίες της γερμανικής εταιρείας ημιαγωγών στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο μειώθηκαν http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/01/20/275022.htm .

Τέλος, ανοδικά κινείται η μετοχή της E.On. Η γερμανική εταιρεία παροχής ενέργειας ανακοίνωσε ότι θα πωλήσει το 16% του μεριδίου της στην Bouygues SA, τμήμα της Bouygues Telecom, στην τιμή των 930 εκ. ευρώ. Η Ε.On αποφάσισε να πωλήσει το δευτερεύον ενεργητικό της, καθώς σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξαγορές ενεργητικού, που σχετίζεται με τον ενεργειακό τομέα, περιλαμβανομένης της προγραμματισμένης επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην αμερικανική αγορά. Ταυτόχρονα, η Bouygues ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει και το εναπομείναν μερίδιό της στην E.On το Νοέμβριο του 2005.