Ο χρυσός κινείται ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα , ανακάμπτοντας από τις πρόσφατες απώλειες της τάξης του 3% , ωστόσο τα κέρδη παραμένουν περιορισμένα λόγω της υποτονικής φυσικής ζήτησης και της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για τις προοπτικές της πολιτικής της Fed. Aνοδικές τάσεις επiκρατούν στο ασήμι και το χαλκό.
Ο χρυσός κινείται ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα , ανακάμπτοντας από τις πρόσφατες απώλειες της τάξης του 3% , ωστόσο τα κέρδη παραμένουν περιορισμένα λόγω της υποτονικής φυσικής ζήτησης και της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για τις προοπτικές της πολιτικής της Fed. Ανάλογες ανοδικές τάσεις επκρατούν στο ασήμι και το χαλκό.
Ο χρυσός έχει υποχωρήσει κοντά στο 20% φέτος, μετά από 12 έτη κερδών, λόγω των φόβων ότι η Fed θα ξεκινήσει την σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, με τα πρόσφατα σχόλια των αξιωματούχων της Fed να έχουν δημιουργήσει σύγχυση στην αγορά σχετικά με το timing της αλλαγής αυτής της πολιτικής.
Όταν τον Απρίλιο και τον Ιούνιο οι τιμές του χρυσού μειώθηκαν σημαντικά, η φυσική ζήτηση αυξήθηκε έντονα. Όμως με τη συνεχιζόμενη μεταβλητότητα στις τιμές και με τις προσδοκίες για συνέχιση των πιέσεων και της μεταβλητότητας , οι καταναλωτές απείχαν από την αγορά του πολύτιμου μετάλλου.
Η τιμή spot του χρυσού διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στα 1322,5 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 0,47%, ενώ 0,5% υψηλότερα κινούνται τα futures ασημιού και 0,41% τα futures του χαλκού.
Αξίζει να σημειώσουμε πως οι αγορές της Κίνας, του μεγαλύτερου καταναλωτή χρυσού στον κόσμο, θα παραμείνουν κλειστές την επόμενη εβδομάδα, οπότε η ζήτηση για αγορά χρυσού θα παραμείνει υποτονική. Στην συνέχεια και εάν η τιμή του πολύτιμου μετάλλου πέσει κάτω από τα 1300 δολ. η ουγγιά, τότε αναμένεται σημαντική αύξηση της ζήτησης, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.