Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2003 18:33

Τον Φεβρουάριο η εμπορική λειτουργία της Tellas

Η εμπορική λειτουργία της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας Tellas θα αρχίσει τον Φεβρουάριο, ανακοινώθηκε σήμερα.

Στην Tellas συμμετέχουν η ΔΕΗ με 50% και η ιταλική Wind -η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη γειτονική χώρα- με 50% συν μία μετοχή.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Tellas προβλέπει επενδύσεις 321 εκατ. ευρώ μέχρι το 2006 και 654 εκατ. ευρώ μέχρι το 2011. Κατά την εκτίμηση των υπευθύνων η εταιρεία αναμένεται να έχει κερδοφορία το 2007, ενώ μέχρι το 2011 δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την κινητή τηλεφωνία.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ο διευθύνων σύμβουλος της Tellas κ. Κουαρένγκι ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα προσφέρει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και Ιντερνετ σε οικιακούς χρήστες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Αρχικά οι δραστηριότητες θα επικεντρωθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μετά από ένα τρίμηνο θα επεκταθούν σε Πάτρα και Λάρισα.

Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2006 να προσελκύσει το 17% των συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας και το 15% της αγοράς Ιντερνετ. Σε απόλυτα μεγέθη η Tellas στοχεύει σε 900.000 τηλεφωνικές γραμμές και 200.000 συνδέσεις μέχρι το 2006.

Οι υπηρεσίες

Τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες των υπηρεσιών που θα προσφέρει η εταιρεία.

- Tellas 1738, θα ονομάζεται η υπηρεσία σταθερής τηλεφωνίας. Οι χρήστες θα μπορούν με τη χρήση του προθέματος 1738 πριν από κάθε κλήση, να πραγματοποιούν αστικές, υπεραστικές και διεθνείς κλήσεις, καθώς και κλήσεις προς κινητά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, οι αστικές κλήσεις θα κοστίζουν 0,25 ευρώ και οι υπεραστικές 0,54 ευρώ το λεπτό. Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς κλήσεις, σύμφωνα με τους υπευθύνους της Tellas, οι συνδρομητές θα έχουν κέρδος μέχρι και 65%, για κλήσεις προς συγκεκριμένες χώρες. Σημειώνεται ότι οι συνδρομητές της υπηρεσίας αυτής δεν θα πληρώνουν πάγιο.

- Tellas WΕΒ, ονομάζεται η υπηρεσία απο την οποία θα εξυπηρετούνται οι οικιακοί χρήστες που επιθυμούν να συνδεθούν με το διαδίκτυο. Στον τομέα αυτό, σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, υπάρχουν οικονομικές χρεώσεις που φτάνουν μέχρι και 11,58 ευρώ το μήνα.

- Tellas Call & Surf που είναι συνδυασμένη υπηρεσία σταθερής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο Ιντερνετ.