Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2003 15:51

N. Xριστοδουλάκης: Δεν αλλάζει ο στόχος για ανάπτυξη 3,8% το 2003

Δεν τίθεται θέμα μόνιμων συνεπειών στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή οικονομία από έναν πόλεμο στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για θέματα του ΚΠΣ. Επισήμανε επίσης ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε οι όποιες επιπτώσεις προκληθούν από τον πόλεμο, να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό.

Ο υπουργός, αναφερόμενος ειδικότερα στην ελληνική οικονομία, δήλωσε ότι δεν είναι άτρωτη, ενώ σημείωσε ότι η αβεβαιότητα που προκαλούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει επιφυλακτικότητα σε ό,τι αφορά τη διενέργεια ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων όπως είναι οι επενδύσεις.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ενδογενείς αιτίες και ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του στόχου για ρυθμό ανάπτυξης 3,8% το 2003. Ο στόχος αυτός, διαβεβαίωσε ο ο υπουργός, είναι απόλυτα ρεαλιστικός.

Επίσης ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι οι όποιες συνέπειες από έναν πόλεμο στο Ιράκ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επηρεάσουν την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην ερχόμενη εβδομάδα σε συνάντησή που θα έχει ο ίδιος με την ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: AΠΕ