Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2003 12:20

OTEnet : Και δεύτερη γενική διεύθυνση υπό τον Η. Δρακόπουλο

Στη δημιουργία δεύτερης γενικής διεύθυνσης, πέραν της γενικής εμπορικής διεύθυνσης, που διοικεί ο κ. Πάνος Σαραντόπουλος, προχώρησε η OTEnet.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, καθήκοντα γενικού διευθυντή στρατηγικής και ανάπτυξης στην OTEnet, αναλαμβάνει από σήμερα o κ. Ηλίας Δρακόπουλος, ο οποίος θα συντονίζει τους τομείς : Ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιακού δικτύου, πληροφοριακών συστημάτων και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ο κ. Δρακόπουλος διαθέτει σημαντική εμπειρία στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Προέρχεται από την Lucent Technologies, όπου από το 2001 μέχρι το Ιανουάριο του 2003, κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου στρατηγικής, επιχειρηματικής ανάπτυξης και marketing για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Με έδρα το Λονδίνο από τη θέση αυτή ήταν υπεύθυνος για τη στρατηγική και επιχειρηματική ανάπτυξη της εταιρίας, το σχεδιασμό των δικτυακών προσφορών της εταιρίας καθώς και για τις ενέργειες marketing στις προαναφερθείσες περιοχές. Π

Πριν αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου, και πιο συγκεκριμένα από το 1998, ο κ. Δρακόπουλος ήταν Director για τον σχεδιασμό των δικτυακών προσφορών και τις επιχειρηματικές λύσεις της Lucent Technologies για τις ίδιες περιοχές. Πριν από τη συνεργασία του με τη Lucent είχε αναλάβει διάφορες θέσεις τεχνικής, επιχειρηματικής και συμβουλευτικής διοίκησης στην AT&T και Bell Laboratories στην Αμερική, ενώ παράλληλα, δίδασκε σε Πανεπιστήμια.

Ο κ. Δρακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Northwestern University και έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια Business Strategy και Advanced Management στο Kellogg School of Management και στο INSEAD αντίστοιχα.

Επίσης, έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πάνω από 30 άρθρα, έχει συμβάλει στην έκδοση δύο βιβλίων και έχει καταχωρημένη πατέντα στον ασύρματο δικτυακό σχεδιασμό.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.