Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2003 15:46

Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει πρόγραμμα προώθησης του ΕΠΑΝ

Κρίσιμη σημασία έχουν τα προγράμματα του Γ' ΚΠΣ που αφορούν την ενίσχυση των αγροτών και ιδιαίτερα των μικρών αγροτών, επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Χριστοδουλάκης πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση, η απλοποίηση και η υλοποίηση των προγραμμάτων, ιδιαίτερα εκείνων τα οποία αφορούν πολλές μικρές επιχειρήσεις και ευρύτερα κοινωνικά σύνολα.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την προώθηση θεμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ) είχε σήμερα και ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, αρχίζει ένα πρόγραμμα προώθησης του ΕΠΑΝ σε όλη την Ελλάδα, για την ενημέρωση των πολιτών ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από ένα πιθανό πόλεμο στο Ιράκ ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι «το ευρώ βοηθά πάρα πολύ και αποτελεί μια θωράκιση της οικονομίας μας για έκτακτες καταστάσεις».